maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kotoilua

                        Vähän kotia taas sieltä täältä ja muutamia "tuunailuja" ja piiperryksiä. :)


Ikeasta ostin paketin jossa oli kaksi virkattua koria, pienempään tein ristipistoilla tekstin " pieni".Ikeasta ostetut vaaleapuiset kehykset sai petsaamalla kivan tummaksi. Ostin Halikon Pinetasta puiset kirjaimet, maalasin ne valkoiseksi ja vielä valkoiset koristeet yläreunaan. Kummilasten kuvat pääsivät näihin kehyksiin. <3


                                                        Riihimäen lasi ja pitsivarasto. :)             Tavallisen kannellisen laatikon tuunaus sanomalehdellä, liimalakalla ja paljeteilla.Kiitos- suklaata ystävälle. Laattoja ja sydämiä tein joskus kummitytön kanssa suolataikinasta valmiiksi tulevia lahjoja varten. Taikinaa on helppo pientenkin sormien käsitellä.
Tässä ohjetta taikinaan:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl suolaa
1,5 dl vettä
elintarvikeväriä (ilmankin pärjää :))
askatrelumaalia

Sekoita suola ja jauhot keskenään ja lisää väri ja vesi joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna taikinan tekeytyä muutama tunti ja muovaile haluamasi kuvioita. Paista taideteokset 100 asteessa, kunnes ne ovat kuivuneet kokonaan. Kuivumiseen saattaa kulua useampi tunti kuvioiden paksuuden mukaan. (Kuivuvat myös huoneenlämmössä muutamassa päivässä.) Maalaa kuviot kun ne ovat jäähtyneet.

Ja näyttää uhkaavasti siltä, että huomenna mun keittiönmaalaus- projekti on valmis. Listat odottaa vielä paikalleen laittamista  ja sitten kelpaa toteuttaa keittiöön uusi verho. :) Hyviä ideoita jo siihenkin valmiina.

Kankaan hakureissulla ajattelin piipahtaa myös Turussa eräässä kierrätyskeskuksessa. Jospa sieltä löytyisi kivat vanhat ikkunanpokat tuunattavaksi. :)

Lepposta viikonjatkoa! 

2 kommenttia:

  1. Sattumalta eksyin lueskelemaan blogiasi. Ihania kuvia blogissasi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, on ihana saada superkivaa palautetta! :)

    VastaaPoista