sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Viikonlopun metkuja

Perjantaina saimme mökkikutsun Lammijärven rannalle Euraan, saunominen ja uiminen kuulosti oikeen kivalta vaihtoehdolta hiostavan päivän päätteeksi. Vanhempien ja siskojen+ heidän perheensä lisäksi oli oikeen mukava nähdä monen vuoden tauon jälkeen pikkuserkkuja perheineen. Idylliseen mökkimaisemaan olisi saattanut jäädä vaikka kokonaiseksi viikonlopuksi.



Hyttysten piirittämänä ei voinut kuin haaveilla soutamaan lähtemisestä. Puitteet olisivat olleet täydelliset; hyvä soutuvene ja tyyni järven pinta. Näissä maisemissa silmä ja mieli lepää.


Mökiltä kotiin päin ajellessa matkalla näimme jotain niin harvinaista nykypäivänä; heinät nostettu seipäille kuivumaan, kerrassaan mahtava näky jokiranta maisemissa.



Lauantaiaamu valkeni sateisen harmaana, maatalousnäyttely Okraan lähtemisestä ei kannattanut edes haaveilla. Siellä olisi ollu varmasti paljon esillä käsitöitä ja käsillä tekemisen ideoita, ei muuta kuin kahden vuoden päästä uusi yritys..  Oli siis suunnistettava sisätiloihin shoppailemaan. :)  Ensiksi tietysti sinne Jättirättiin, ei millään malttanut ensiviikkoon asti odottaa. Vastaan tuli kudeosastolla suuri pulma; mitä väriä nyt todella haluan. Valkoinen on se kestosuosikki, luonnonvalkoinen näytti ja tuntui myös sopivalta ja ruskehtavabeige olisi kähtenyt myös mielellään mukaan. Kauan pohdittuani asiaa päädyin valkoiseen, saahan niitä muita värejä sieltä vielä jos haluaa. ;) Ostin myös kaksi metriä beigeä punosta seuraavaa projektia ajatellen. :) Siitä nokka kohti Ikeaa, syömässä siis tarkoitus oli vain poiketa, vaan tulihan siinä samalla koko kauppa kierrettyä, kangasosasto veti kummasti puoleensa ja siellä meni aikaa hypistellessä mitä ihanimpia kankaita. Niitä ostan vasta sitten kun kaikki muut kangasjemmat on käytetty. ( itselle on kaikkea aika hyvä luvata.) :D

 Shoppailureissun jälkeen olo oli positiivisen energinen ja päätin liian pitkän tauon jälkeen laittaa lenkkivaatteet päälle ja lenkkarit jalkaan. Lämpömittari näytti ulkona +25 astetta, joten tuli tehtyä hyvinkin tehokas tunnin lenkki, varsinkin kun kotiin palatessa paidasta ei tahtonut kuivaa kohtaa löytyä. :) Illalla sain grillikutsun isosiskon perheen luokse. Ruokana oli grillattuja lohinyyttejä; lohifilettä, koskenlaskijajuustoa, kirsikkatomaattia sekä kevätsipuleita kera salaatin, kerrassaan kielen mennessään vievää ruokaa, nam. Ja jälkkäriksi mansikkapersikkapiirakkaa ja minttusuklaata kahvin ja teen kanssa.


Tämä kahden ja puolen kilon kasa kudetta odotti kotona vielä selvittäjäänsä. Näyttää hyvin epätodelliselta, yhtä suurta alkua ja loppua sekä solmua....
.... monen tunnin,huokauksen ja epätoivon jälkeen kasa oli poissa ja tilalla pussillinen keriä. :)




 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti