perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulun kuulumiset.

Joulu oli ah, niin ihana kuin aina ennenkin. Kulinaristin kulta-aikaa. Ruokaa, hyvää ruokaa, paljon, riittävästi ja koko ajan. Ah. Uusi ihana tuttavuus joulupöydän antimista oli imelletty perunalaatikko. Ennen olen perunalaatikon jättänyt muille, mutta tänä jouluna rohkastuin ja rakastuin oitis! Mmmm... 
Joulunaika meni mukavasti rakkaiden ihmisten kanssa. Joulusauna vihtoineen, äärimmäisen hyvä ruoka, glögi, tee+kahvi, kahvikakut, lahjat, nauru, yhdessäoleminen, pelaaminen, suklaa, fortuna, tunnelmallinen jouluyön messu, yöllä syöminen, löhöily, pitkään nukkuminen,päiväunet...
Tein aaton jälkiruuaksi luumurahkaa. Siitä tuli itse sanoenkin yllättävän hyvää, tosin seuraavana päivänä se oli vieläkin parempaa kun oli sopivasti maustunut. Kaksi purkillista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta(itse laitoin Flora Vanillaa), kaksi purkkia vispikermaa ja kaksi purkkia luumumarmeladia. Vaahdot vaahdoksi ja sitten vain kaikki ainekset sekaisin. 

Leipomuksille varasin aatonaaton. Koska keiteltävänä oli kondensoitu maito, piti varata aikaa kotona olemiselle. Keittelin PUOLOFFEEseen kondensoitua maitoa 3,5 tuntia. Laitoin huonoon kattilaan vettä, säilykemaitotölkki veteen ja siellä sitten pikkuhiljaa valmistui todella makoisa kinuski aivan itsestään.

Helposti levittyvä kinuski säilyy keitettynä ja avaamattomassa purkissa jääkaapissa monta päivää.Pohjaksi puoloffeeseen laiton 300g kaurakeksejä muruina, sekä 100g voita sulana. Pohjan päälle levitin kinuskin. Kinuskin päälle purkillinen vatkattua kuohukermaa vaniljasokerilla maustettuna ja koko komeuden kruunasi sopivan happamat puolukat sekä keksinmurusia vielä pinnalle. Ehkä tämän joulun suosituin kahvikakku meidän joulupöydässä.Yhteishyvästä löytyvää kuorrutettua punajuurikakkua tein myös. Ohjeen löydät täältä.


Itse tehtyjä joululahjoja uskaltaa nyt paljastaa, koska ne ovat jo löytäneet tiensä perille. Kummitädilleni tein violetti-valkoiset olgasukat. Kummitytöt saivat samanlaiset kierrätyspuuvillasta virkatut bolerot. 
Itse sain toivomani kahvakuulan joululahjaksi. Kiltti olin lahjoista päätellen kai muutenkin suurista epäilyistä huolimatta ollut. 


Treenien pariin on palattu jo joulunpyhien jälkeen. Kolme päivää jouluruokia hyvin syöneenä, lenkille teki mieli heti joulupäivänä. Mutta kehno vesisateinen keli ei houkutellut pihalle. Tapanina vihdoin pääsin lenkille, tuntuikin todella hyvältä pienen flunssan jälkeen olla taas reippaana lenkillä. Tämän päivän kruunasin salikäynnillä. Tästä se lähtee taas liikunnanilo pulppuamaan. Huomenna vastassa KAHDEN tunnin kinkunsulatusjumppa. Ensimmäisen tunnin sanotaan olevan tanssillinen tunti( aerobista askellusta) ja toinen tunti onkin sitten hikistä lihaskuntoa. Odotan jo innolla ensivuoden tehotreenejä ja kahvakuulan kanssa toteuttettua ohjattua jumppaa. Mikäli hyvin käy niin saamme takaisin tauolla olleen sählyvuoronkin. 

 Sillä ei ole merkitystä miten elät ja syöt joulun ja uudenvuoden välillä, mutta sillä on miten elät ja syöt uudenvuoden ja joulun välillä.

Mikäli sinä et ole vielä löytänyt sitä liikunnaniloa, olet kiireen vuoksi jättänyt liikkumisen, niin nyt olisi aika tehdä suunnanmuutos. Itsellä liikunta ja terveellinen ruokavalio on ollut elämäntapana jo monta vuotta,siitä on tullut huumetta josta ei tahdo ikinä päästää irti.

Reippaita vuoden viimeisiä päiviä koteihin! 
-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti