perjantai 2. elokuuta 2013

Loman loppuhuipentumat!

Viimeisen lomaviikon olen aika pitkälti nautiskellut olosta. Sehän se loman suurin tarkoitus on, eikö vaan? Vanha työkaverini piipahti kuulumisia vaihtamassa pienen suloisen poikansa kanssa. Piti siis leipoa jotain hyvää suolaista, jossa ei ole lihaa ja tietysti jotain hyvää kaloripitoista herkkua. :) Tein jo monesta blogista tuttuja pusuja,ne kuulostivat niin helppotekoisilta ja ennenkaikkea hyviltä! Onnistuivatki hyvin, marie-keksi pohjaksi, päälle vatkasin kolme valkuista ja 2 dl sokeria. Kun marenki on sopivaa (pysyy kulhossa, vaikka sen kääntää nurinpäin) pursotin sopivat `nokareet`keksien päälle.

 Sitten marengit uuniin 150 asteeseen siksi aikaa että vaahto ehtii sopivasti kovettua. Jäähtyneet pusut kieritin sulassa suklaassa ja nonparelleja pinnalle koristeeksi.Sitten vain jääkaappiin odottamaan tarjolle laittoa.

Ja suolaisen puolen hoisi tällä kertaa broileripiiras. Pohjaksi 100g voita, 1 muna, 1rkl maitoa, 2 1/2 vehnäjauhoja ja 1/2 suolaa. Nypi taikina sopivaksi ja painele voidellun vuoan pohjalle.
Paista 300g broilerisuikaleita( halutessa voit laittaa myös kinkkua tai kalaa) ja levitä pohjan päälle. Sekoita kulhossa 1prk maitorahkaa, 2dl ruokakermaa, 100g juustoraastetta ja ripaus mustapippuria. Laita täyte vielä piirakan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

 Viimeisen lomapäiväni käytin tarkoin ja huolella. Tein niitä asioita joista todella tykkään. Aamu vierähti käyntiin tunnin hikilenkillä, siitä suihkun jälkeen rannalle nautiskelemaan auringosta ja iltapäivällä siskoni perheen kanssa ihmettelemään saariston hulinaa. Jotta reissu ei olisi ollut ihan tavallinen, niin pitihän se skodan bensamittarin toiminta testata. Ajotietokone näytti jo bensaa olevan jäljellä 0 litraa kun meillä oli vielä matkaa lähimmälle bensa-asemalle 32 kilometriä...  Siinä sitä sitten mentiin ihmetellen ja jännitellen, mutta riittihän se bensa lopulta kuitenkin. :)
                Naantalissa kävimme jäätelöllä ja ihastelimme ihanaa kesäkaupunkia.


Mmm, kesäherkkujen ykkönen!

Pressa-Saulikin oli kotosalla.






Kukat kukkivat siitäkin huolimatta että on ollut yllättävän kuiva kesä. Kastelupuolta olen yrittänyt kyllä huolella hoitaa. :)

Elämänlangan sinisävyinen kukka on välillä liila, välillä vaaleanpunainen??

Mustasilmäsusannaa valkoisena.


Punapäivänhattu on jaksanut kasvattaa yli 20 kukkaa.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Niin siinä kävi, että loma meni kuin siivillä. Ihanalta toki tässä kohtaa tuntuu se, että lomaahan on syksyllä vielä viikko edessä. :) Ja töissä odottaa uudet kuviot, uusia tuttavuuksia kasapäin ja ennen kaikkea uusia ideoita lasten kanssa. Ainiin, tänään sain kotiin rakkaani, asian jota olen ikävöinyt, jonka puuttuminen on vaikeuttanut elämääni ja on muutenki arjen sankarini, nimittäin keittiönpöytä on VIHDOIN valmis! :) Esittelen pöydän uudistetun ulkomuodon teille tuota pikaa. Nyt unille, huomenna lapiohommia äidin kukkapenkissä. :) Pssst. Kävin muuten naapurin miehen kukkapenkistä kaivamassa vähän syysleimua, mutta ihan luvan kanssa kylläkin. :D

                              <3: Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti