sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Idearikkautta ja juhlintaa

Nyt on alkanut virallisesti tämän kesän juhlakausi. Ensimmäiset kahdet juhlat on tänään juhlittu. Kaksos- serkkupoikien rippijuhlissa sain olla vieraana. Ihania sukulaisia, uutuuttaan hohtava koti ja hyvää ruokaa kera kakkujen. Nam.
Meillä töissä on ollut ahkera ja erittäin idearikas työharjoittelija. Minä ikuisena piipertäjänä olen saanut häneltä erittäin paljon täytettä ideapankkiini. :) Tällaisen korin ompelin koneella hamppulangasta (jota saa ainakin biltemasta),  hänen ideansa siis tämäkin. Ongelmia tuotti se että naapureiden iloksi luovin hetkeni on yleensä viikonloppuisin myöhään yöllä tai illalla. Ei siinä muu auttanut kuin kaivaa ompelukone esiin. Ompelukoneen keittiön pöydälle valmiiksi saaneena muistin yhden oleellisen asian jota saatan ompelemisessa tarvita, nimittäin keittiön lamppu.  Pöydän yläpuolella oleva kattolamppu  RÄJÄHTI torstaiaamuna kun unisena sen päälle laitoin. Kyllä, hehkulampun lasiosa levisi tuhansiin pieniin lasinsiruihin pitkin keittiötä, kipinät sinkoilivat ja rätinä vain kuului. Tietysti lampun kanta jäi kiinni lampun runkoon. Hmm, pihdit vain esiin ja sähkömiehen hommiin. Pihdit olivat tietysti liian isopäiset eikä mahtuneet kannan ja lampun rungon väliin. Piti luovuttaa. Muutama päivä meni ilman valoa.  No kori valmistui vähän hämärässä valaistuksessa. :)Pientä maalaushommaa olisi vielä edessä, monenlaista koria odottaa valkoista maalipintaa vaatehuoneessa. Onneksi maali on jo valmiina odottamassa sitä sopivaa aikaa.
Nyt on keittössä taas kivasti valoa, kun sähkömies ystäväni kävi pelastamassa minut hämärän vallasta. Näkee taas ahertaa keittiössä. Poliittisia polkuja tallotaan ensiviikolla ainakin strategia-illan sekä rakennuslautakunnan kokouksen merkeissä. Pohdintaa tästäkin aiheesta olisi mielessä vaikka kuinka ja mielelläni ne teille jakaisin, mutta kun kello käy ja aamulla jo ennen kukonlaulua kutsuu työmaa. :)

Mukavaa viikkoa! -Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti