sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivä viikko on kulunut äärimmäisen nopeasti ja mukavasti. Koska viikkoon mahtui myös arkipyhä tuntui viikossa olevan kaksi viikonloppua. :)
 Keskiviikkona hain yhden kummilapsistani yökyläilemään. Mukavasti meni ilta lenkkeillessä nukenvaunujen kanssa, kaupassa käyden, saunassa istuen ja kirjoja sängyssä lukien. Aamulla keiteltiin rauhassa puurot ja suunnistimme leikkikentälle, samalla reissulla kävimme katsomassa miten sammakot ovat vallaneet meidän käyttökiellossa olevan maauimalan.


Kesäkukat ovat pääseet ulos purkkeihin, tähtisilmät ja muraatit sulassa sovussa. Olen vallan tykästynyt noihin tähtisilmiin, muistaakseni jokaisena kesänä omassa kodissani on niitä ruukuista löytynyt. Myös ihanan tyttöpatsaan kaivoin varastosta taas auringon valoon.


Viime kesänä maahan laittamat narsissinsipulitkin ovat innostuneet kukkimaan. Mielenkiinnolla odotan millaisia tulee vaaleanpunaisista kalloista, jotka odottavat vielä maahan laittamista, sipuleista kun niidenkin pitäisi kasvaa. :) Takapihan kukkapenkki sai myös ehostuksen ja luonnonkivet pääsivät toimittamaan virkaansa.


Äitienpäivän teemana vahingossa oli tänä vuonna perhoset, perhoset lentelivät niin kortissa, pipareissa kuin kakussakin. Kortista tuli hempeän vihertävän sävyinen. Tällainen.
Ja piparit erittäin helpolla reseptillä, kaupasta vain valmista murotaikinaa, perhosmuotilla perhosia ja täytteeksi vadelmahilloa, namskista. Samanlaisia teimme töissä lasten kanssa heidän äideilleen, tosin sydämen mallisina. En muistanut ottaa kuvaa valmiista pipareista, mutta tässä nämä ovat ilman täytettä.


Kakkupohjasta tein ihan perinteisen neljän munan pohjan. Puolet vehnäjauhoista vaihdoin perunajauhoihin ja tuli kyllä onnistunut pohja. Täytteeksi laitoin mustikka- sekä valkosuklaamoussea. Omilla sovelluksilla niistä tuli jopa onnistuneita. Sekoitin ensin Flora vispiä vaahdoksi, sekoitin joukkoon purkillisen rahkaa ja viisi liivatetta. Laitoin `vaahdon` puoliksi kahteen purkkiin ja toiseen sekoitin 100g valkosuklaata ja toiseen 1 1/2 dl mustikoita survottuna. Kakku kolmeen osaan ja mousset kostutettuihin väleihin. Pinnalle keittelin kinuskia ja tein sokerimassasta perhosia. Tässä perhoset kuivumassa.


Alkuvuodesta heitin jo hanskat tiskiin noiden täytekakkujen suhteen, mutta koska tämä kakku onnistui,voin vielä jatkaa kakkujen tekoa. :D Tosin pursottaminen vaatii vielä harjoittelua ja koristeetkin ovat vasta alkutekijöissään.


Äitienpäivään oleellisena osana kuuluu tietysti valkovuokot, niitä äitini sai ainakin kolme kimppua.Olen löytänyt myös kesätauolla olevien urheilujen tilalle uuden mielenkiintoisen ja halvan lajin. Nimittäin kahvakuulailun. Neljän kilon kuula on kuulemma hyvä aloittelijalle ja sillä minä oman urani aloitan. Helppo harrastus jota voi tehdä kotona aina sopivan ajan tullen, kuuden liikkeen sarjalla olen aloittanut ja sen kun kolmeen kertaankin läpi menee niin tietää kyllä heiluttaneensa kuulaa.
                                Reipasta uuttaa viikkoa koteihin, syödään hyvin ja liikutaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti