maanantai 24. helmikuuta 2014

Leipomuksia

Leivontapäivä.

Mustikkapiirakkaa.





Tonnikalapiirakkaa.




Ja SUKLAAKAKKUA! 


Ohjeesta oli tarkoituksena tehdä leivoksia, mutta minä tein siitä käytännöllisemmin kakun. Tuli kyllä melkosen hyvää, väliin mascarpone-juustoa, tomusokeria ja sulatettua suklaata. :P 

Nyt jos koskaan odotan kevättä ja aurinkoa! Ja kyllä aurinko jo yhtenä päivänä ihan pikkusen näyttäytyi.



Maaliskuu alkaa ihan tuota pikaa ja todellinen KEVÄT! Ah, valo ja aurinko.
 (Totesin auringon tuoneen mukanaan myös likaiset ikkunat...)

Mukavaa,rentouttavaa ja ennenkaikkea liikunnan täyteistä kevään odotusta koteihin!
-Hanna-
 

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä suklaakakkua :p
    Saisko ohjetta kiitos? :)

    -Annuli-

    VastaaPoista
  2. Tässä ohjetta suklaakakulle. :)
    Suklaaleivokset
    175g margariinia
    2 1/2 dl sokeria
    4 munaa
    2 1/2 dl vehnäjauhoja
    4rkl kaakaojauhetta
    2 tl leivinjauhetta
    1dl vettä

    Maitosuklaakreemi:
    200g maitosuklaata
    1 prk (250g) mascarponejuustoa
    50g margariinia
    2 rkl tomusokeria

    Kuorrutus:
    100 g tummaa suklaata
    3/4 dl kuohukermaa
    1 rkl margariinia

    Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vuorotellen veden kanssa taikinaan. Vuoraa leivinpaperilla noin 18x26 cm:n uunivuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175´c noin 60 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan
    Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Sekoita joukkoon suklaa. Levitä kreemi kakkupohjalle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Valmista kuorrutus. Paloittele tumma suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä syrjään. Sekoita joukkoon suklaapalat ja margariini. Valuta kuorrutus kakun päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Leikkaa annospaloiksi.

    Ja ei kun leipomishommiin! :)

    VastaaPoista