maanantai 10. joulukuuta 2012

Lomailua...

Jottei elämä kävisi liian rankaksi niin päätettiin hyvän ystäväni kanssa ottaa irtiottoarjesta ja suunnata lumen ja pakkasen keskelle Leville. Mökki varailtiin netistä etukäteen ja matkaan lähdettiin keskiviikkona 5 päivä töitten jälkeen. Ajeltiin iltasella Pohjois- Savoon Keiteleelle ystäväni luokse yökylään. Ihana nähdä samalla reissulla myös parhaita kavereita kaukaa. Ilta meni kuulumisia vaihdellen glögiä nauttien. Aamulla hyvin nukutun muutaman tunnin jälkeen lähdettiin hotellitasoisen aamupalan jälkeen jatkamaan matkaa kohti pohjoista.
Matka oli pitkä mutta meni mukavan nopeasti hyvässä seurassa etupenkillä sukkaa kutoen. :) Loppumatkasta vaihdettiin kuitenkin kuskia ja oli toisen vuoro lepuuttaa silmiä. Kolme komeaa hirveä säikäytti Rovaniemen jälkeen loikkaamalla yllättäen tielle. No niistä selvittiin ja porojakin nähtiin paljon.
Perille päästessä meitä odotti ihana mökki keskellä ei mitään. No olihan lähellä porosafari, mutta mitään ylimääräisiä ääniä ei kuulunut mistään.


 Tavarat sisälle ja tulo kahveja/teetä keittelemään.
Seuraava päivä omistettiin laskettelulle, välineet vuokrattiin ja rinteessä meni nopeasti päivä. Syömässä piti tietysti välillä käydä rinneravintolassa ja taas jaksoi jatkaa laskuja. Ihan huippua pitkästä aikaa päästä laskettelemaan. Onneksi talvi on vasta aluillaan. :) Illaksi ei vaatinut enää mitään aktiviteettejä vaan saunaa ja rentoa oleilua.
Lauantaina oli vuorossa hiihtoa, aamulla runsas aamupala ja välineitä vuokraamaan. Suksilla sivakoitiin levin latuja kolmisen tuntia, hiki oli kova ja olo mitä parhain. Suksireissun jälkeen suunnistimme mökille ruuanlaittoon ja suihkun kautta sukulaisille Kittilän Kaukoseen. Tarinointia ja mukavaa yhdessäoloa pitkästä aikaa sedän perheen  kanssa ja päästiin paikanpäälle näkemään heidän ihana iso ja haastava rakennusurakka. 
Koska reissun ainoana tavoitteena oli syödä aitoa oikeaa poronkäristystä, sitä piti vielä viimisenä iltana lähteä metsästämään. No löydettiin aivan ihana vanhanajan tunnelmainen ravintola Kittilästä. Rauhallinen paikka jossa vain kourallinen ruokailijoita. Ja kyllä se poronkäristys oli taas yhtä hyvää kuin aina ennenkin, ehkä jopa hiukan parempaa. :)  Pottuvoita, puolukkaa ja suolattuja kurkkuja oli käristyksen kaverina lautasella. Ah, niin hyvää! Ja jälkkäriksi vielä lappilaista pannacottaa, valkosuklaarouheella ja mustikkahillolla, sekä toiselta lautaselta maistettuna leipäjuustoa lakkasorbetin ja karamallikastikeen kera. Vatsat täynnä oli hyvä ajella takaisin mökille. Glögiä vielä palanpainikkeeksi ja sohvalle nauttimaan olosta.
 Aamulla heräiltiin pikkuhiljaa, syötiin, pakkailtiin ja siivottiin mökki seuraaville lomalaisille. Niin se vain kaikki hyvä tuntuu ajallansa loppuvan. Valoisaan aikaan päästiin pois poroalueelta ja lähtiessäkin niitä vielä nähtiin runsaasti. 13 tuntia ja 1010km oli sunnuntaipäivän urakka, no mullahan matka meni mukavasti taas sukkaa kutoen, lukien ja tunnin jopa nukuin. Kotopuolessa yöllä yhden aikoihin silmät ristissä. Ei auttanut muu kuin kello soimaan ja kuudelta aamulla taas töihin.
Miniloma oli kaikinpuolin niin täydellinen kuin vaan voi olla! Tästä on hyvä jatkaa...

                                                                Lomaterveisin: Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti