sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua!

                              Jouluvalmistelut ovat sujuneet mukavan jouhevasti. :)

Sytykeruusuista lupasin kirjoittaa jo blogin alkuvaiheessa, no tässä olisi pientä tarinaa niistäkin. Sytykeruusuihin et tarvitse siis muuta kuin kanamunakennoja ja kynttiläntalia. Revi kanamunakennoista "kuppeja", lisäile sisälle omaa silmää miellyttäen kennosta revittyjä suikaleita niin paljon että muistuttaa ruusua.  Laita vanhaan käytöstä poistettuun kattilaan tai metallipurkkiin kynttilänjämiä, laita purkki vesihauteeseen. Kun tali alkaa sulaa ja on notkistunut niin "dippaile" ruusuja talissa, anna välillä ruusujen talin jähmettyä ja laita uusi kerros talia päälle. Kolmisen kerrosta on jo riittävä.
















Kuivattuja appelsiineja ja kulkusia juuttinaruun pujotettuna koristaa sytykeruusupurkkeja.



                                                       Joulukorttisatoa tältä vuodelta:









                         Työkavereita piristin tänän vuonna ei niin perinteisen värisillä joulukorteilla. :)

Tänäkin vuonna sain joulupöydän antimista valmistettavaksi kahvipöydän tarjottavat. MeNaisissa oli ohje suklaapavlovasta joten päädyin siihen ja glögijuustokakkuun, koska kakut voi valmistaa aattoaamuna vasta kokonaan valmiiksi saatte tässä vähän osviittaa tulevasta. Lisäksi vielä tarjolle vien joulumyyjäisistä ostetun piparilautasen.

                                                                   Suklaapavlova:
Marengit: 3 valkuaista
                2 1/2 dl erikoishienoa sokeria
                70g tummaa suklaata
Täyte:      2dl kuohukermaa
                1dl mascarponea
                50g maitosuklaata
Lisäksi: marjoja ja halutessa mantelilastuja

Valmista ensin marenki. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulatettu suklaa vaahdon joukkoon kevyesti nostellen. Varo sekoittamasta liikaa. Suklaa saa jäädä sekaan selviksi raidoiksi.
Piirrä leivinpaperille kaksi isoa ympyrää esim. kulhoa apuna käyttäen. Levitä marenkimassa tarkasti ympyröiden sisälle. Nosta uuniin keskitasolle ja paista 130 asteessa parin kolmen tunnin ajan, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä. Juuri ennen tarjoilua vaahdota täytteeksi tuleva kerma ja lisää se sulatetun suklaan kanssa mascarponen sekaan. Levitä puolet vaahtoseoksesta toisen marenkilevyn pinnalle, lisää marjat ja nosta päälle toinen marenkilevy. Levitä pinnalle loput suklaavaahdosta ja koristele mantelilastuilla ja marjoilla. Tarjoa heti.

                                                                Glögijuustokakku:
Pohja: 200g pipareita
           75g voita sulatettuna
Täyte: 1dl sokeria
           1 kananmuna
           500g tuorejuustoa tai rahkaa( itse laitoin noin 1,5dl mascarponea ja 250g rahkaa)
           2dl kuohukermaa
           1tl kanelia tai piparkakkumaustetta
           2rkl vaniljasokeria
           6 liivatelehteä, 2 rkl kiehuvaa vettä
Päälle: 2dl glögiä
            3 liivatelehteä
Laita irtopohjavuoan pohjalle murustetut piparit ja sulatettu voi tasaisesti. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa muna ja sokeri. Sekoita tuorejuusto/rahka munavaahtoon. Vatkaa kerma ja lisää siihen mausteet. Liuota liivatteet ja kaada nauhana kermaaan. Yhditä kerma juustoseokseen ja kaada vuokaan, tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Glögikiille: Laita liivatteet kylmään veteen. Kuumenna glögi kuumaksi, purista liivatteista vesi ja sekoita kuumaan glögiin. Kaada jäähtyneenä varovasti kakun päälle, annan jähmettyä ja tarjoile.





Tästä on hyvä rauhoittua joulunviettoon rakkaimpien ihmisten kanssa. Jouluruuan voi jo nähdä mielessään ja lämmin, hyvä mieli täyttää sydämen. Joulu on vuoden parasta aikaa, nauttikaa. :)




                                                    Rauhallista joulunaikaa teille lukijoille!

                                                                   <3: Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti