tiistai 6. marraskuuta 2012

Mietintää...

Vihdoin ja viimein olen taas täällä blogeilemassa. Kiirettä tuntuu pitävän siitäkin huolimatta että valtuustokausi alkaa vasta tammikuussa... No ehkä osittain keksittyä kiirettä kun pitäis ehtiä sinne ja tänne ja kotonakin tehdä kaikkea kivaa vielä kaiken lisäksi. :) Olen tässä päivien mittaan miettinyt omaa pienuttaa ja maailman mylleryksiä. Miten harvoin sitä muistaa olla kiitollinen asioista joita itsellä on?  Rakastava perhe; vanhemmat, siskot, siskon lapsi ja siskojen miehet. Maailman parhaita ystäviä, rakastettavia kummilapsia,ihania sukulaisia, työkavereita, ylipäänsä työtä, oma koti, uskonto, terveyttä ja asiat muutenkin paremmin kuin hyvin. Siltin on usein varaa valittaa? Miksi? Ihan hyvä on ehkä kaiken kiireen keskellä välillä pysähtyä miettimään omaa elämää ja sitä mihin asioihin itse on oikeasti tyytyväinen. Olen myös miettinyt kulunutta vuotta, siihen on mahtunut iloa, surua, huolta, rakkautta, sairastelua, pelon tunteita, onnistumisia ja paljon muuta. :) Pikkusiskoni tovi sitten sanoi minulle että olet tänä syksynä tehnyt paljon asioita joita et ole ennen tehnyt ja se pitää kyllä paikkansa. Olen matkustanut lentokoneella ulkomaille, lähtenyt mukaan kunnallispolitiikkaan ja ollut raveissa. :D Tänä vuonna olen kokenut paljon sellaisia asioita joita en koskaan enää tule kokemaan ja taas asioita joita olen nyt tehnyt vasta ensimmäisen kerran. :)

Tässä kuitenkin todistusaineistoa yhdestä asiasta jonka olen tehnyt vasta ensimmäistä kertaa.


Ikean ison pahvisen laatikon tuunasin jokunen aika sitten, laatikko oli ruskean valkokukallinen ja oli saanut jo paikan vaatehuoneesta. Kaivoin sen sieltä, maalasin valkosella useaan otteeseen ja laitoin kivoja kuvia kanteen nappien ja nauhojen kera.







Vaalivalvojaisia pidettiin minun luona vaali-iltana. Tarjolle laitoin suklaamuffineja, omenapiirakkaa vaniljakastikkeella, valkosuklaa-daim-kakkua ja leipää erilaisilla päälisillä.


Suklaamuffinssit tein helpolla ja nopealla ohjeella jonka löysin netistä:
2 munaa
100g margariinia sulana
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
Pirkka- minttusuklaapalloja

Laita sula margariini ja munat sekaisin sen enempää vatkaamatta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-margariini seokseen, lisää maito myös sekaan.
Annostele taikina muffinssivuokiin ja paina jokaiseen vuokaan kaksi tai kolme suklaapalloa. Paista 220`c noin 8 minuuttia. Koristele jäähtyneenä halutessa tomusokerilla.  

Tästä kakusta tuli tällainen mitä kaapista löytyy- kakku. :D Hyvää oli kyllä vaikka itse sanonkin ja onnistui hyvin. Pohjaan laitoin tummia täytekeksejä muruina sekä sulatettua margariinia. Täytteeseen sulatin Pandan valkosuklaalevyn, vatkasin purkin Flora-vispiä, murustin 1½ daim-patukkaa, laitoin purkillisen maitorahkaa (250g) ja sekaan sulatin ohjeen mukaan 4 liivatelehteä. Sitten vain yön yli hyytymään ja seuraavana päivänä daim-paloja koristeeksi. :) Hyytelökakkujen suhteen olen huomannut että kakusta saa paljon raikkaamman oloisen kun laittaa tuorejuuston tilalle maitorahkaa.

Kesällä ostamani ikkuna on nyt löytänyt paikkansa makuuhuoneen nurkasta, toista maalikerrosta odottaa vielä ikkunaa varten teksi KOTI, mutta saa nyt hetken vielä kelvata ilman sitä.






Elämässä pitää olla myös pikkusen blingbligiä. Olen jotenkin hurahtanut erilaisiin lamppuihin ja kiinnitän niihin herkästi huomiota, tällainen lamppu roikkuu makuuhuoneeni katossa.






                       Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin on hyvä päättä tämän päivän löpinät.














2 kommenttia:

  1. Hei! Aika hauska, mut mun makkarissa on ihan sama lamppu ja olen omistanut sen jo monen vuoden ajan..:)
    Toi ikkunapoka on tosi nätti!

    VastaaPoista
  2. Heippa! Hyvä maku siis myös sinulla! ;) tykästyin tuohon aivan vallan sillon remontin aikaan kun lamppuostoksille pääsi. :)

    VastaaPoista