maanantai 30. syyskuuta 2013

Lokakuuta

Pimeys valtaa illat ja kynttilät on kaivettu esiin. Viikonloppu tarjosi parastaan,vaikkakin järkyttävässä flunssassa olin ja tein kirppiksiltä syyslöytöjä. Kaksi ihanan vanhaa patinoitunutta valkoista lyhtyä tunnelmaa luomaan ulos.Yhteensä maksoin näistä lyhdyistä 3,5€!

Kesäkukat saivat mennä ja talvista tulla tilalle. Callunat pääsivät ruukkuihin.


Isommat olgasukat olen myös tikuttanut valmiiksi jo jokunen viikko sitten. Tähän malliin olen kyllä tykästynyt, näyttävää neulosta helpolla ohjeella. Ehkä isommatkin olgat jossakin vaiheessa työnalle, nyt puikoilla on ne neljävitoset miesten sukat.


Joulupukin konttiin on siis jos jonkinlaista jo eksynyt. Joulukorttimallikin on jo valmiiksi suunniteltu, se on vain toteutusta vaille valmis. :)

Siskolleni tein tilauksesta kaksi tyynynpäällistä harmaasta melko jämäkästä kankaasta. Koska höyrysilitysrautani sanoi yhteistyösopimuksensa irti niin kangas ei ole milläänlailla edustavan sileä.Syksy on omalla tavallaan niin ihastuttavaa aikaa. Ulkona on väriä, paljon väriä, sisällä sitten taas mieli vetää sisustuksen ja siivoilemisen pariin. Tulee järjestettyä kaappeja, laatikoita..

                          Sain myös haasteen. Kiitos Aarrerasian Kirsille tästä haasteesta!
Haasteen säännöt:
1.Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja. jolta haasteen sait.
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin.
3. Keksi 11 uutta kysymystä,jotka haluat antaa seuraavalle.
4. Valitse 5 blogia, joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa. 

Tässä vastauksiani saamiini kysymyksiin: 
1. Oletko koskaan tehnyt jotain kutomapuilla? -Olen kyllä, ammattikouluaikana valinnaisen ryhmässä tein puilla kaulaliinaa. Naureskeltiin siinä tyttöjen kanssa silloin kun metallipuolen pojat istuivat kangaspuiden alla ja yrittivät saada loimilankoja paikoilleen. :) 
2. Teetkö yleensä lahjat itse? - Osan lahjasta pyrin tekemään itse,vähintään kortin.
3. Mieluisin käsityömenetelmä: - Kyllä se kutominen taitaa viedä voiton! 
4. Käsitöiden sivuoireet?: - Niska-hartiakivut tietysti kuuluu asiaan, mutta onhan niitä muitakin sivuoireita. Mikäli kuluu liian pitkä aika käsitöistä niin suurin ongelma on vieroitusoireet. ;) 
5. Mistä saat inspiraatiosi? - Lehdistä, kirjoista, blogeista ja netistä ylipäänsä. Välillä idea juolahtaa ihan omasta päästä yhtäkkiä.
6. Ohjeilla vai ilman? - Sanotaanko että sekä että. Mieluummin omasta päästä kuin orjallisesti ohjetta seuraamalla.
7. Pastellinsävyt vai murretut? - Olen hurahtanut pastellinsävyihin, tosin käytän niitä hillitysti,mutta ne ovat niin hempeitä. 
8. Onnistunein käsityösi? - Eiköhän ne ole jotkut monista kymmenistä sukista, jotka on tullut tehtyä.
9. Mistä hankit käsityötarvikkeesi? - Netistä on tullut joitakin tilattua, käsityömessuilta sekä tietysti ihan kaupoista. 
10. Ensimmäinen käsityösi ikinä?- Ensimmäisen jonka kunnolla muistan, on ala-asteella tehty pupu-tyyny, joka minulla on vieläkin tallessa. Käsin ommellut saumat alkavat pikkuhiljaa purkautua, vaikka tyynyä on suojeltu kovin.
11. Pystyisitkö lopettamaan käsitöimistä? -En kyllä helpolla lopettaisi, on sitä vain niin kasvanut kiinni sukkapuikkoihin, virkkuukoukkuun ja erinäisiin askartelutavaroihin...

Tässä minun kysymykseni seuraaville: 
1. Hyödynnätkö käsitöissäsi kierrätysmateriaalia?
2. Teetkö joulukortit aina itse? 
3. Teetkö käsitöitä joka päivä? 
4. Sukkapuikot vai virkkuukoukku?
5. Onko sinulla tällä hetkellä päälläsi jotain itse tehtyä?
6. Miten usein harrastat liikuntaa? 
7. Pidätkö enemmän ulko-vai sisäliikunnasta?
8. Mielekkäin paikka tehdä käsitöitä? 
9. Voisitko elää vuoden tekemättä yhtään silmukkaa,langankiertoa, korttia...?
10. Mukavin käsityömuistosi?
11. Mikä on päivän kohokohtasi? 

Näillä kysymyksillä haastaan seuraavat blogit: 

Minulle on tulossa niin ihananjännittävänsalaperäinen loppuviikko,että en tahdo nahoissani pysyä. Salaisuudet ovat välillä piristävän mukavia. :)
Pirtsakkaa lokakuuta koteihin ja palataan kuulolle: Hanna

3 kommenttia:

  1. Olipas kiva lukea vastauksia :). On nää käsityöt vaan niin kamalia, .. sivuoireita ja vierotusoireita.. addiktio mikä addiktio <3

    VastaaPoista
  2. Sitä on kyllä niin hurahtanut tuohon käsillä tekemiseen. Miten sitä edes joskus saisi ajatuksensa lomalle käsitöistä, tai mitä sitä sitten luppoajalla tekisi jos ei niitä... :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos haasteesta. Yritän vastata siihen mahdollisimman pian :)

    VastaaPoista