tiistai 3. syyskuuta 2013

Kekkereitä ja jännitystä.

Kutsuin työkaverini jo muutama viikko aikaa sitten istumaan iltaa kotiini. Päiväksi sovittiin elokuun viimeinen perjantai. Työkaverini ehdotti että pidetään nyyttikesti-tyyliset illanistujaiset,jokainen toisi jotain. Se sopi minulle. Itse tein suolaiseksi tonnikalapiirakkaa. Pohjaan 100g voita, 3dlvehnäjauhoja, 1/2tl suolaa, 1 tl leivinjauhetta, 2rkl kuohukermaa ja 2rkl vettä. Tee tasainen taikina ja taputtele piirakkavuoan pohjalle. Täytteeksi laitoin 1 prk tonnikalaa, ripaus valkopippuria, tilliä, 150g juustoraastetta, 1,5 dl kermaa ja 1,5 dl maitoa. Sekoita täytteen aineet sekaisin ja levitä pohjan päälle, paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.






Työkaverini toi mukanaan kielen mukanaan vieviä kinkku-perunasalaattirullia. Ihan tavallisen leikkelekinkun sisälle oli laitettu perunasalaattia ja niin taivaallisen hyviä. :) Ja kaikkea muutakin herkkua oli tarjolla...


Makeaksi kakuksi tein Aila-tädin piimähyytelökakkua. Irtopohjavuokaan pohjaksi 200 grammaa digestive-keksejä ja 75g voita sulana. Täytteeksi 6 liivatelehteä, 1,5dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 4dl piimää, 2 dl kuohukermaa ja 3rkl sitruunamehua. Sokeri ja kerma tasapainottavat happaman piimän makua juuri sopivasti. Kun kakku on ollu jääkaapissa hyytymässä muutaman tunnin tai yön yli laita pinnalle vielä 2 prk mangososetta, irrota vuoasta ja laita tarjolle. (Kuva ei niin hyvä, viimeisestä palasta pikasesti otettu.)


Tein vielä pieniä cookie popseja naposteltavaksi. Aika mukavan makeita niistä tulikin. Pieniksi murskattuja Domino-minttu keksejä 1pkt(350g), 100g maustamatonta tuorejuustoa, ripaus vaniljasokeria. Tee taikina, josta voi pyöritellä pieniä palloja leivinpaperin päälle. Nosta kylmään kovettumaan ja koristele hetken päästä sulalla suklaalla. Palleroita tuli noin 30 kpl.  Suklaata sulatin 200g ja muutama jäi ilman kuorrutetta. Kuva taas erittäin huono!



Tällaisen ihanan maljakon kera kukkien sain työkavereilta sisustusta piristämään. Mukava positiivinen asuntoni ihailu tuntui kyllä mukavalta. Makuni on hyvä kuulemma muidenkin kuin vain itseni mielestä. :)




Syksy on huippuaikaa. Tykkään säilömisestä ja sillä seurauksella on täällä kahtena päivänä keitelty omenahilloja. Mustikat ja mansikat ovat jo pakkasessa, nyt siellä on siis myös omenahillot. Vielä olisi edessä sienien metsästys. Tyrnejä ajattelin myös kysellä, jospa niitä jostakin saisi keräillä.





Ostin uskolliseen lenkkikaveriini uudet kuulokkeet. Koska elämässä pitää olla pikkusen blingblingiä,niin miten sieltä hyllystä mukaan tarttuikaan nämä Swarovskin-kristallein koristellut napit. Tosin hinnaltaan kaikkein halvimmat ja vielä kahden vuoden takuulla, kyllä nyt kelpaa taas juoksennella pitkin lenkkipolkuja. :)

Jotta elämä ei olisi pelkkää liirumlaarumia ja turhuuksista ja pinnallisuuksista puhumista niin onhan ne ensimmäiset villasukat valmistuneet orpokotiin vietäväksi. Väri vähän kummallinen,mutta varmasti lämmittävät uuden omistajan varpaita. <3







Kirppistelyäkin on ehditty taas harrastaa. Siskoni kanssa kävimme tutustumassa Turun kirppisvalikoimaan ja ei turha reissu ollut ollenkaan... Kasa uusia vaatteita ja yhdet kokonaisen euron maksavat varrelliset korkokengät saivat uuden kodin, unohtamatta uutta puukoriani ja vain kuudella eurolla! 











Ainiin, unohdin vallan mainita siitä työkuviosta. :) Siinähän kävi niin, että... Työasia selviääkin vasta tällä viikolla. Viimeisenä hakupäivänä oli tullut vielä lisää hakemuksia(minut haastateltiin jo ennen hakuajan päättymistä) ja siis haastattelut jatkuvat vielä tällä viikolla. Perjantaihin asti pitää malttaa odottaa miten tuleveisuuden työurani käy.

Syksy on nyt käsillä ja minulla hymy korvissa. Tiedä mistä moinen johtuu, mutta elämä hymyilee kaikesta huolimatta. Huomenna aion mennä testaamaan vihdoin sitä piloxingia, koska harmikseni sain kuulla rakkaan ja erittäin hikisen sählyn loppuvan ainakin täksi kaudeksi. Toivossa on kuitenkin hyvä elää, että jossakin vaiheessa sekin saisi vielä jatkoa. Näillä lähdetään tätä syyskuuta tarpomaan eteenpäin, patikkaretkeäkin on tällä viikolla mitä ilmeisemmin tulossa. Syksy on aika mahtavaa aikaa ja vielä se aurinkokin paistaa, ei huonoa ollenkaan. :)

Tuoksutellaan syksyn ihania tuoksuja! - Hanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti