lauantai 10. elokuuta 2013

Valkoosta.

Saaneen esitellä teillä uudet keittiön tuolit ( 3 kappaletta ) ja pöydän. Olen ottanut sosiaalisen median käyttöön jotta löytäisin sen yhden puuttuvan tuolin, mutta vielä ainakaan ei ole tärpännyt. Pitänee pyhittää vapaa-ajat tori.fi:tä selaten tai kirpputoreja entistä ahkerammin koluten.
                                                 Tässä olis kuva vanhasta pöytäryhmästä.






                                         Kunnostamattomat tuolit näyttivät ensin tältä....


Eli vanhat tuolit joutivat mennä eteenpäin lahjoituksena, koska olin ne ilmaiseksi saanutkin. Piti käydä uusien tuolien kimppuun maalipensselin kera. Ja tältä ne alkoivat pikkuhiljaa näyttää.




Yhdistettynä vanha pöytä maalattuna ja uudet`vanhat`tuolit kera uuden maalin ja kankaan. Aika kivat niistä tuli, vaikkakin kangas melko arka väriltään. No saahan ne vaihdettua tarpeen vaatiessa. :)


    Ja kaikkien oppikirjojen mukaisesti päällystetty tuolit, tietysti. :D Vaan se yksi vielä uupuu...

Minusta tuli tällä viikolla vanha. Mieleen on hiipinyt ajatuksia omista elämän saavutuksista, onko niitä edes? Biologinen kello tikittää ja huomaa ympärillä entistä enemmän pienten töppösten töpinää, kihlajaisia ja häitä. Mutta ei onneksi huolta, olen varma että minullekkin on luotu se oma ja rakastettava kumppani, hukassa se vielä tosin on. Ja ihana, että saa itsekkin nauttia toisten onnesta ja jälkikasvusta. Kyllä mulla on ehkä sittenkin ikäkriisiä, pakko myöntää. :) 

Kummityttöni valitsema kokonaisuus upeassa kimpussa. <3.






Leivontaa on mahtunut tähän viikkon PALJON. Töihin piti naisille viedä vähän tarjottavaa kahvin kanssa. Päädyin kuningatar-kakkuun. Omasta päästä vetästy versio siitä tällä kertaa tuli, mutta onnistunut ja teki kauppansa. Pohjaksi 175g domioita ja voita sulana 70g. Täytteeksi vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, 1prk kuningatar-rahkaa, 1prk kermarahkaa, jokunen ruokalusikallinen mansikkatuoresosetta, 5 liivatetta ja ripaus sokeria. Kakun pinnalle seuraavana päivänä vielä kuningatar-sosetta ja valkosuklaata(tosin valkosuklaa-koristeet tein edellisenä päivänä ja laitoin yöksi hyytymään jääkaappiin.)


Lauantaille pyysin kahvittelemaan perheeni kokonaisuudessaan, tätini ja kummitätini. Oli edessä siis leivontaa. :) Lauantaipäivä meni mukavasti keittiössä häärätessä. Päätin koittaa kaikkea sellaista mitä en aikaisemmin ole tehnyt, joten syntyi kinkkukierteitä voitaikinasta, ketsupista, kinkkusuikaleista, juustoraasteesta, paprikasta ja kananmunasta. Mmmm. :)




Ja sitten vuorossa oli vadelma-voikreemikakku, omalla sovelluksella se muuttuikin mansikaksi.


Tein tumman 4 munan kakkupohjan, mansikka-ja valkosuklaa mousset väleihin ja mansikkakreemin pinnalle. Kreemiin laitoin 150g voita, noin 200g tomusokeria ja summamutikalla mansikkasosetta. Kävin mansikkatilalta hakemassa vielä tuoreita mansikoita tähän aikaan vuodesta! :)

Oli suklaabritakakun aika. Kuva on erittäin huono ja kakku hävisi parempiin suihin ennen kuin ehdin miettiä edes uutta kuvaa. :)


Pohjaan 125g huoneenlämpöistä voita, 1dl sokeria vatkataan vaahdoksi. Lisää vaahtoon vielä sekoittaen 3 munan keltuaiset, 1 1/2 dl vehnäjauhoja, 1rkl kaakaojauhoa, 2tl leivinjauhetta ja 1 dl maitoa. Sekoita tasaiseksi ja levitä ohuelti uunipellille. Tee pohjan päälle vielä marenki 3 mun valkuaisesta ja 1dl sokeria. Laita uuniin paistumaan 175 asteeseen 20-30minuutiksi. Valmista täyte. 50g suklaarouhetta, 1prk suklaakermaa, 1prk rahkaa, 1dl kermaa. Vatkaa kermat vaahdoksi ja lisää rahka. Anna uunista tulleen pohjan jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan. Laita toinen puoli isolle tarjoiluastialle ja levitä päälle kermaseos, ripottele pinnalle suklaat ja pilko päälle 1-2 banaania ( itse laitoin myös mansikoita viipaleina). Laita toinen pohja päälle ja koristele halutessasi sulalla suklaalla. Herkuttele hyvässä seurassa. :)




Kirppikseltä bongasin nämä ihanaakin ihanammat sukat. Tiedän miten paljon aikaa ja vaivaa kutoja on nähnyt näiden sukkien eteen. Ja hinta: 1€!! Vaikka onhan mulla jo villasukkakori enemmän kuin täynnä, mutta eihän näitä voinut jättää ostamatta...



Syksykin saapuu ja kotoilu vetää puoleensa. Keskeneräisten käsitöiden kimppuun, isoa lehtikasaa karsimaan ja liikkumaan entistä suuremmalla innolla. Kahvakuula on heilunut taas totuttuun tapaan ja lenkkipolkuja koluttu urakalla, kaivoin myös vanhojen cd-levyjen joukosta jumppalevyn ja hien sai sillä (vieläkin) pintaan. :)


Pikkuhiljaa voi siis hivuttautua sohvan nurkkaan haalimaan lisäideoita kirjojen ja lehtien parista. :)

Rentouttavaa syksyn odottelua!     - Hanna-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti