torstai 12. heinäkuuta 2012

Hiphei

Ohhoh, alkuviikko on vierähtänyt taas turbovauhtia. Viikkoon on mahtunut jos jonkinlaista ohjelmaa... Mansikat ovat onnellisesti nyt pakkasessa, ostin viiden kilon laatikon ja suurimmasta osasta tein mansikkatuoresosetta, se on niin näppärää ottaa purkki sulamaan ja laittaa rahkan tai maustamattoman jogurtin joukkoon jopa keskellä talvea. :)



Tiistain zumbassa tuntui löytyvän taas iso kasa uusia lihaksia.. Niin superihana tunne palata zumbatunnin jälkeen todella hikisenä kotiin. Kulutetut kalorit sai nopeasti takaisin ku äiti soitteli kakunmaistiaisille zumban jälkeen. :) ja pitihän sitä tietysti lähteä. Samalla reissulla pääsin pitkästä aikaa myös kampaajan töihin; leikkasin ja tasottelin tätini hiukset.

Teen suurkuluttajana esittelen teille oman teesuosikkini:


Tallinkin Vironlaivoilla ainakin myynnissä oleva Cha:n mangotee on vaan niin hyvää, suosittelen. :)

Tämä rokulipäivä- tee sopii jokseenkin sopivasti tulevien viikkojen teemaan. ;)  ...nimittäin huomenna se alkaa, loma!


Tiistain maistiaisilla saatua kuningatartuorejuustokakkua tein myös työkavereille `lomakakuksi`. Vein kakun töihin jo torstaina niin on kaksi päivää aikaa tuhota sitä työkavereiden kanssa. :) Tässä ohjetta raikkaaseen kakkuun:
Pohja: 200g digestivekeksejä  ( itse laitoin Muro-keksejä, jotka sai näppärästi murskaksi pihvinuijalla.)
75g voita

Täyte: 200g tuorejuustoa
250g maitorahkaa
2,5 dl Flora vanillaa
4 liivatelehteä
0,5dl mustaherukkamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus: 2dl kuningatarsosetta
1dl mustaherukkatiivistettä
2  liivatelehteä
Murskaa keksit ja sekoita sulanut voi joukkoon, painele irtopohjavuoan pohjalle, laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora vanilla ja lisää sekoittaen tuorejuusto ja rahka, sekoita tasaiseksi ja lisää sokeri. Kiehauta mustaherukkamehu ja liuota liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Valuta täyte tasaisesti pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja anna seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutus: Liuota liivatteet, kiehauta mehu ja laita liuenneet liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita joukkoon kuningatarsose ja levitä tasaisesti jähmettyneen kakun päälle. Anna jähmettyä viileässä muutaman tunnin. (itse laitoin kakun päälle pelkkää kuningatarsosetta, sekä murskattua Kalev-valkosuklaamustikka-suklaata) Kakusta tulee sopivan raikas ja pystyy syömään jopa kaksi palaa kerralla. :D


Torstaina kaivoin pitkästä aikaa pyörän esille, ehkä siitä syystä että aurinko tuntui pilkistävän jostakin pilvenraosta monen päivän tauon jälkeen. Kolusin kaikki tutut ja tuntemattomat metsätiet,meinasin ajaa oravan kanssa yhteen ja ihastelin maisemia sykemittarin näyttäessä mukavia lukemia. Kotiin päästettä pyöränmittari näytti 20,3 km, ihan mukava lenkki tuulisena päivänä. :) Kotiin nälkäsenä päästettä paistoin vielä kantarelleja voissa, nam. Niin ja mattokin edistyy hitaasti, mutta varmasti. Tästä on hyvä jatkaa viikko vielä loppuun, huomenna se alkaa. Jiihaa. :)

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä juustokakkua!
    Löysinkin näköjään ihan uuden blogin seikkaillessani eri sivustoilla. Ihana löytö:)
    Kesähaleja SisustEllenistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, iloinen yllätys. :) Blogini on vielä vasta alkutekijöissään, mutta eiköhän se tästä vielä omannäköiseksi ala muodostua. :)

      Poista