tiistai 26. maaliskuuta 2013

Pääsiäistä.

Pääsiäinen kolkuttelee jo lähellä. Narsissit kukkivat, kaupoissa on pääsiäismunia joka lähtöön, mämmiä löytyy (nam) ja kaikkea pääsiäiseen ja kevääseen liittyvää. Mämmin kanssa muuten ihan parasta on Flora Vanilla, oletteko maistaneet?  Ja aurinko, sitä on riittänyt ihanasti tällekkin viikolle! Toivottavasti se ihanuus jaksaa muistuttaa olemassa olollaan aina pitkälle syksyyn asti. Vähän tekisi mieli mennä vielä tutkailemaan hiihtolatujen kuntoa, viime vuonna hiihtelin suolla vielä silloin kun osa suonsilmäkkeistä alkoi olla jo uhkaavan märkiä... Ehkä vielä kerran tänä `talvena` vetäisen sukset jalkaan ja sitten ne saakin nostaa varastoon pois kesän alta.

Odotan innolla pääsiäisvapaita myös siksi, että rakas ystäväni saapuu minilomalle luokseni. Mitä kaikkea kivaa sitä keksitäänkään tehdä,lenkkivaatteet on ainakin kuulemma mukaan otettavien asioiden listalla. :) Laskettelupäiväkin olisi mukavaa ajanvietettä, harmillisesti kun tänä talvena ei ole rinteeseen päässyt kuin kerran, Levillä. No sehän oli niin huippureissu että siitä voisi kyllä ammentaa laskettelukokemusta monellekkin päivälle. Hyvää ruokaa ja shoppailua, eiköhän niillä naiset pärjää. ;)

Lupailin viime postauksessa kuvia ja tarinaa pääsiäismunista. Ostin Turun keskustassa olevasta ihanasta askartelukaupasta Presentosta styrox-munia. Revin sanomalehdestä pieniä palasia teksikohdista, tein liimasta ja vedestä lakan jolla liimailin palasia vieriviereen. Näin päällystin munat joka kohdasta. Annoin munien kuivahtaa seuraavaan päivään ja tupsuttelin valkoista maalia vielä pinnalle, vähän lankaa vielä koristeeksi ja ne olivat valmiit. Sommittelin kaikkea aina hamppulangasta pitsiin munien koristeeksi, mutta mielestäni lanka oli sopivan yksinkertainen.


Pääsiäinen tulee myös istuttamalla rairuohoa. Itse olen tykästynyt ohraan ja olenkin sitä kasvattanut jo monena vuotena pääsiäiseksi. Tosin tänä vuonna siitä en saanut niin tuuheeta (ainakaan vielä). Ja istutuspurkiksi pääsi kirpputorilta eurolla ostettu vanha piirakkavuoka.

Näissä tunnelmissa jatketaan pääsiäisviikkoa. Muistakaa syödä hyvin, ennenkaikkea lammasta ja pashaa. Mämmiä unohtamatta!                -Hanna-

4 kommenttia:

 1. Ihana idea noi lehdillä koristellut munat! Mä tykkään todella!! :)

  VastaaPoista
 2. Tykästyin itsekkin muniin heti kun näin ne uusimmassa Taika-lehdessä, aivan ihania! :)

  VastaaPoista
 3. Blogissani on haaste sinulle! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta, laitan sen kiertoon seuraaville bloggaajille! :)

  VastaaPoista