torstai 24. huhtikuuta 2014

Haaveista

Taas on aikaa vierähtänyt viime postauksesta.
Aurinko on houkutellut ulos ahkeroimaan, nyppimään ensimmäisiä rikkaruohoja, kasaamaan kasvihuonetta, ihan pikkuista sellaista. 
Taimet on pitänyt sisällä siirtää isompiin ruukkuihin kun niin ovat innostuneet kasvamaan. Pitää malttaa vielä odottaa ohi meneviä yöpakkasia ja saa alkaa kantamaan istutuksia ulos kasvihuoneeseen. :) 
Kurkun taimet ovat jo melkoisen pitkiä, odotan niistä hyvää satoa kesälle. 

Lahjakortteja ahersin toiveesta yhtenä päivänä, tällaisia niistä syntyi. 



Kevään juoksut on aloitettu. Uusi puhelin ja siihen ladattu sport tracker on melko hyvä motivaattori lenkillä nykyisin, se kun laskee aikaa ja juostua matkaa.
Kaikkea keväistä näkyikin pääsiäisenä lenkillä, valkovuokkoja,sinivuokkoja, sitruunaperhosia, sydämenmallinen kanto. Töissä lapsilta talven jälkeen kyseltiin kevään merkkejä, yksi lapsista kertoi kevään merkiksi lumen alta paljastuneet roskat, niinpä, niitäkin näkyi lenkkipolun varressa pilvin pimein...




Tänään on ollut melko jännä päivä. Dekotalojen edustaja kävi vierailulla minun luonani, ihan suunnitteluasteella olisi uusi koti, joko vanha jo aikaa nähnyt remontoituna minun näköiseksi tai hyvän tarjouksena saaneena kenties uusi minua varten rakennettu. :) Mahdollisuuksia,tekijöitä ja hintoja on monia, sekä tietysti unelmia ja haaveita. Tiedä sitten milloin on tämän unelman ajankohta, sen varmasti tulevaisuus näyttää.

Sitä jaksaa paremmin kun on mistä haaveilla. :) 
Hanna

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Sormet mullassa.

Nyt on laitettu kasvamaan kukkia sekä hyötykasveja. 
On mullassa kallat, elämänlangat, isot samettikukat, miinanköynnöstä, mustasilmäsusannaa ja kesäleimua. 
Salaattitarpeiksi kasvatin rucolaa, vihanneskrassia ja herneenversoja.
Ja lisäksi siskolta saatuja taimia tomaateista, kurkuista, kukkakaalista ja paprikasta. 
Pääsiäistä ajatellen purkeissa kasvaa myös tavallista rairuohoa sekä israelilaista pääsiäisruohoa, saa nähdä millaista siitä tulee. 





Pikkuriikkinen kasvihuone odottaa kokoojaansa, no eihän sillä vielä kiire ole kun yöt tuntuvat olevan vielä melko kylmiä. 

Kastelemista ja uuden ihmettelyä nyt riittää, toivotaan runsasta satoa näistä tämän kevään istutuksista. :) 

Ensiviikolla mukavasti vastassa neljän päivän työviikko.
Sitten onkin jo aika hiljentyä pääsiäiseen, sitä ennen ehtii vielä kiiruhtaa treeneistä toiseen ja nauttia arjen tuomasta hektisestä elämästä. 
Käsitöiden parissakin on uutta tulossa, saa nähdä millonka valmistuu jotain virkattua vaaleanpunaista. :) 

Iloa ja kevään vihreää arkeenne! 
Hanna

torstai 3. huhtikuuta 2014

Puutarhailoa ylimmillään!

Viime viikonloppu meni kaikenmaailman ihanissa Puutarhaan liittyvissä jutuissa, tai no ei kokonaan,mutta melkein.

Ensin perjantai-iltana isosiskon kera menimme läheisen RAUTAKAUPAN naisteniltaan.
Siellä meille NAISILLE esiteltiin ajankohtaisia asioita, uuden istuttamista, helposti käyntiin lähtevää moottorisahaa, pihakalusteiden-ja terassin öljyämistä, puutarhanhoitoa Fiskarseilla. Ja syötävääkin siellä oli,paljon.  Kiva ja iloinen ilta vähän erilaisessa ympäristössä.

Lauantaina otimme isosiskon kanssa lisää matkaseuraa ja ajelimme Turkuun Piha ja puutarha-messuille. Siellä esillä oli kevään uutuudet ja muut ihanuudet.





Takaluukku oli melkoisen täynnä takastullessa erilaisia sipuleita, juurakoita...

Kotiinkin on jo saapunut pikkuhiljaa kevät ja vihreää, uuden alkua. Istutuksia.
Kalloja odotan nousevaksi ruukuista, esikasvattelen niitä juurakosta sisällä siihen asti, että ulkona yöpakkaset hellittää.
Narsissi huokuu jo tulevaa pääsiäistä.




Sisälle piti hakea kevättä tuomaan myös koivunoksia.



Viikonloppu odottaa jo kutkuttavan lähellä. Saan ihania ystäviä kylään, yökyläänkin jopa. Ystävät ovat elämän suola ja sokeri. 

Ainiin ja siitäkin piti kertoa, että tänään korkkasit vallan uuden lajin urheilujen parissa. Kuntonyrkkeilyä piti käydä koittamassa ja se oli NIIN lystiä. Nyrkkeilyhanskat vain viuhui pitkin salia kun naiset antoivat käsien,selän,niskan ja koko kropan lihaksille kyytiä. Pari harjoituksiakin mahtui iltaan, mutta ketään ei saanut nenilleen. Mahtavaa saada kokea jotain uuttaa ja tehokasta liikunnan saralla. Ei parane tulla ryppyilemään. :) 

Aurinkoista loppuviikkoa toivottelee Hanna