perjantai 28. kesäkuuta 2013

Perjantaipostaus.

Taas olisi kesäloma yhtä viikkoa lähempänä. Kelit ovat hellineet, ainakin minua ikuista kesäihmistä. Yhden yön olen uskaltanut tänä kesänä jo nukkua ilman villasukkia... Kesä tuo mukanaa myös ihanat perhoset, tällainen kaunis yksilö ihmetteli auton pesua vanhempieni pihalla.





Haikeutta on ollut taas työmaalla ilmassa, iki-ihanat omilta lapsilta tuntuvat hoitolapset senkun kasvavat liian isoiksi ja jättävät meidät tutustumaan uusiin vielä pienempiin ihanuuksiin. Tällaisen suloisen pitsikorin kera itse leivottujen keksien sain yhdeltä lomille jäävältä lapselta.


Markkinahumua kävimme ihastelemassa äitini ja siskoni kanssa Turussa Keskiaikaisilla markkinoilla. Markkinat ylipäänsä ja nimenomaan keskiaikamarkkinat ovat käsityöihmisen aarreaittoja. Kojuissa on mitä ihanampia itse tehtyjä käsitöitä. Puhumattakaan kaikista lumoavista tuoksuista. Koska keli oli mitä mahtavin vierähti markkinoilla koko ilta.




 Lusikoista tehdyt riipukset veivät sydämeni, ne olivat kerrassaan hienoja. Ideapankkiin äkkiä talletukseen tämäkin idea. :)
                                    Käsinmaalatut mekot ihastuttivat herttaisuudellaan.

                                             Näitä ihania sydänharjoja saa tilattua täältä.


                                     Turku esitteli parhaita puoliaan Tuomiokirkon ympäristössä.

Mukava viikonloppu saa vielä jatkoa. Hauskaa viikonloppua myös teille koteihin, nautitaan kesästä!

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannusta

Otin tänä vuonna varaslähdön juhannuksen viettoon... Keskiviikko iltana yläselkääni vasemman lapaluun viereen iski järkyttävä lihaslukko. Tein keskiviikkona poikkeuksellisesti 12 tuntisen työpäivän, ensin normityövuoro omissa töissä ja siihen päälle iltavuoro keikkatöissä. Päivän viimeinen työtunti meni kuin sumussa. Hengittäminen teki todella pahaa ja kylkeen/yläselkään viilsi jokaisella hengenvedolla, pinnallisesti piti vain varovasti hengitellä. Kävellä piti vasemmalle puolelle kallellaan jotta sai edes jotenkin oltua. Työpäivän jälkeen äiti lähti kyytiin sairaalaan. Nuori mieslääkäri oli kyllä aika pihalla. Määräsi sentään muutamaa lääkettä ja seuraavan päivän sairaslomaa. Olin niin kipeä että menin vanhempieni luokse yöksi ja mietin miten käy juhannuksen vieton... Seuraavana aamuna tilanne oli edelleen sama, nauramista ei voinut edes harkita ja äkkinäisiä liikkeitä piti varoa. Päivän mittaan lukko lihaksessa helppasi ja olo normalisoitui. Urheilija ei tervettä päivää näe, joten lupasin lääkärille viettää juhannuksen vähemmällä liikunnalla.

Pääsin siis juhannuksen viettoon. Tänäkin vuonna lähdimme isäni puolen suvun kanssa Sysmään, päijänteen rannalle viettämään juhannusta. Rapalan wanha kyläkoulu tarjosi jo toistamiseen meille yöpymismahdollisuuden.

Aivan huippujuhannus. Saunomista, nukkumista, syömistä, uimista(hrrrr), mölkkyä, lettuja, soutelua auringon laskiessa, pingistä, kävelylenkkiä ihanissa maisemissa, karaokea, mansikkakakkua,  pieniä lampaita, kuulumisten vaihtoa, jalkahoitoa, kyyttöjä, kaulushaikaran huhuilua, päikkäreitä ja aurinkoa. Ainakin näitä.

























Näillä kuvilla ja tunnelmilla jaksaa porskuttaa taas seuraavan viikon. Vielä olisi kolme viikkoa aikaa loman alkuun. Mitähän kivaa sitä silloin keksisi. Ensiviikolla olisi vuorossa mattopyykki kelien salliessa, yksi kesän kohokohdista. :) 

Mukavaa juhannuksen jälkeistä viikkoa koteihin: Hanna

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kuulumisia pihalta. Viime viikolla vanhempieni pihan yllätti raekuuro. Nimittäin todellinen raekuuro. En eläessäni ole tämän kokoisia rakeita nähnyt, jotka taivaalta olivat putoilleet.


                        Äidin kukkapenkit kokivat samalla kovia kun kukkien lehtiin tuli jopa reikiä. Terassin kattoon rakeet iskivät yli 80 reikää ja autojen nokkapellit menivät klommoille. Melkoinen mielenilmaus oli kyllä tuo keli. Onneksi itse olin pahimman raekuuron aikaan vielä turvallisesti kotona ja autokin säästyi ehjänä.


Yhtenä iltana ulkona oli tosi ihmeellisen väristä, ilmassa oli ukkosta ja kaikki ympärillä oleva oli todella mystisen väristä. Kirkkaat värit korostuivat jännästi. Pionit näyttivät sinä iltana tältä.




                                                    Kun normaalisti täällä näyttää tältä.




Aito elämänlanka rehottaa kivasti purkissa, siemenestä istutetut kukat tuntuvat nauttivan varjon puolella olemisesta. Nyt ovat heinäseiväs-tikkaat päässeet odotetusti toimittamaan tehtäväänsä. Innolla odotan milloin ensimmäiset kukat tulevat elämänlankaan.






Liikunta puolikin on tällä viikolla ollut kunnossa. Pakko on kyllä ollakkin kun töissä lapset jäävät kesälomalle ja kakkua ja karkkia on tarjolla sen mukaisesti. Ikuisena herkuttelijana eksyn liian usein karkkikepon vierelle.

Perjantaina sain tuvan täyteen ihania ystäviä, kummipojan ja siskojani perheineen. Mukava ilta vierähti nopeasti. Lauantaina pääsin kädentaitoja toteuttamaan juhlakampauksien merkeissä. Sunnuntaina jatkoin herkuttelua juhlissa. Päätin että kun juhannuksesta on selvitty niin loppuu myös kaikki ylimääräinen syöminen. Helppo se on täältä käsin taas kaikkea sellaistakin luvata. :D Ensiviikolla olisi vielä poliittisia kokouksia kahtena päivänä ja sen jälkeen niiden osalta olisi vastassa kesäloma.

Juhannusviikko on käynnistymässä tässä 13 asteisessa säässä... Toivossa on hyvä elää että kelit vielä muuttuu kesäisemmiksi ennen keskikesän juhlaa. Mukava juhannus tulossa taas tänäkin vuonna. Siitäkin saatte sitten kuulla.

Mukavaa juhannusta kaikille lukijoille ja nauttikaa olostanne, saunokaa, syökää ,uikaa ja ennen kaikkea pysykää pinnalla! (Vihdantuoksun voi jo melkein tuntea nenässä.)   Kesäterkuin: Hanna