torstai 30. elokuuta 2012

Korkokenkäteline

Tässä idea korkokenkien suurkuluttajalle. :) Mietin pitkään miten saisin järkevästi kengät mahtumaan eteiseen. Vaikka asunkin yksin, niin asuntooni on eksynyt yksi jos toinenkin pari kenkiä. :D  Ostin jokunen vuosi sitten Ikeasta keittiön kaapinoveen tarkoitetun pitkän vetimen. Rimpautin Isälleni että nyt olisi idea toteutettavaksi. ( Silloin en vielä itse omistanut porakonetta.) Iskä siinä katteli vähän hölmistyneenä että mikäs tarkotus tällä nyt täällä on, mutta mulla oli selitys valmiina. Piti saada siis kaapinvedin tuulikaapin seinään vaakasuoraan...

                                                             Tältä se siis näyttää...








Siellä ne on nyt rivissä, piikkikorko siis seinän ja vetimen välissä. :)
Toinen samanmoinen tuli mukana paketissa, sitä vähän meinasin vaatehuoneen seinään korkeammalle ja siihen nipsuilla tai jollakin pyykkipojan tapaisilla saapikkaat roikkumaan. Eivät vie turhaan lattiatilaa, annetaan idean vähän muhia vielä mielessä, jospa siitä keksis kuitenkin vaikka jotain muuta.

Viikonloppu vastassa, mukavaa sellaista kaikille Teille lukijoille!


sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kesäiset pyörälenkit

Kesälllä pyöräileminen on mukavaa puuhaa. Tosin täälläpäin Suomea tuntuu tuulevan lähes aina. Muutaman kerran olen onnistunut kesän aikana lähtemään fillarilla liikenteeseen niin että matkalla ei ole tuullut yhtään. Ja ne lenkit on tehty illalla auringon jo alkaessa laskea. Pakkasin yhtenä kertana kamerankin mukaan, jotta saisin kivoja kuvia matkalta. Olin niin huumassa pyöräilystä, että kuvaileminen vähän unohtui. :)


Näissä maisemissa kilometrejä kerääntyy ihan huomaamatta ja maastokin on sopivan epätasaista. :)

Tämän viikon urheilut ovat menneen paremmin kuin hyvin, sopivassa suhteessa jumppaa, zumbaa, juoksua, lenkkeilyä ja 15 kilometrin pyörälenkki. Tietysti kilometrejä kerääntyi tänään myös shoppailureissulla hyvän ystäväni kanssa. Ihanaa oli saada pitkästä aikaa yövieras kaukaa Pohjois-Savosta. Illalla vielä siskoni piipahti iltateellä miehensä kanssa. Ikkunanpokat ovat nyt hiotut ja odottavat uutta maalikerrosta, vanhat punaiset puiset sydämet ovat myös saaneet uuden valkoisen värin. Ostin myös viikolla kirppikseltä ruskean vanhan "ikkunan" johon ajansaatossa on laitettu peili taakse, vanha peili oli mennyt rikki ja edellinen omistaja oli laittanut ikkunan myyntiin. Pelastin sen uuteen kotiin ja isäni kanssa laitettiin raameihin uusi peili ja nyt se odottaa sopivaa paikkaa täällä. Lisäilen kuvia siitäkin kunhan saan kuvia latailtua taas koneelle. :)

Ratkiriemukasta tulevaa viikkoa!

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Muistamattomalle avuksi

Ostin jokunen vuosi sitten Suomalaisesta Kirjakaupasta Treeni-päiväkirjan muutamalla eurolla. Totesin sen erittäin hyväksi kapineeksi heti käyttöön otettaessa. Sinne oli helppo merkitä omat liikkumisen määrät... Viime vuonna kun en enää valmista päiväkirjaa löytänyt kaupasta päätin tehdä sellaisen itse. Nyt sinne mahtuu myös liikkumisen ajat, sykkeet,silloin tällöin paino jne. Merkkaan sinne myös sairastumiset, joten sieltä on helppo tarkistella esim. vuoden flunssien määrän. Urheiluvapaat päivät tietysti myös laitan ylös ja sieltä on kiva seurata vuoden varrelta reippailuja. :) Myös pyörällä suhatut kilometrit olen laittanut ylös, ihan hyvä sinällään sillä pyörän mittarista meni patteri vaihtoon ja samalla tietysti nollaantui poljetut kilometrit. Olen myös aika tiukalla linjalla siitä, että viikkoon saa mahtua vaan kaksi urheiluvapaata, mikäli niitä on siellä enemmän ei päiväkirjan avaaminen olekkaan enää kivaa. :D


                                                                 Kaverille kanssa. :)


Zumba on saanut aivan uusia ulottuvuuksia kesän ajan, olemme zumbailleet Killanmäellä; vanhassa tanssiladossa, jossa paperivalaisimet keikkuu katossa, lattiat narisee ja tuuli humisee nurkissa. :) Mukavaa vaihtelua aina samanlaiselle treenisalille.


tiistai 21. elokuuta 2012

Kirppislöytöjä

Ihania kirppislöytöjä muutaman viikon takaa. Sain joskus aikoinaan omille muutettaessa tupaantuliaislahjaksi kuusi paria kivoja isoja kahvikuppeja. Ja nyt löysin niitä kirppikseltä toiset kuusi lisää, sekä vielä sokerikon ja kermakon samasta sarjasta. Hinnatkaan eivät hiponeet taivaita, kahvilautaset 20 senttiä, kupit, sokerikko ja kermakko 50 senttiä kappaleelta. :)


                                  Tämän pitsiunelman löysin myös samalla reissulla. Vilan ihana paita.



Projektit kotona edistyy hitaasti, mutta varmasti. Kuvia lisäilen kiireen hellittyä. :)


sunnuntai 19. elokuuta 2012

Juhlahumua

Kiireinen arki on siis täällä ja päivityksiä tulee `vähän`myöhässä. :) Äitin synttärit menivät viikko sitten todella kivasti. Vieraita oli paljon ja Äiti nautti juhlistaan, sukulaisia läheltä ja kaukaa oli saapunut vieraaksi. Siskojeni kanssa pyöritettiin keittiön puolta, salaatti- ja kahvipöytää ja tiskimestarina toimi pikkusiskoni kihlattu.

                                             Pöytien koristeet valmiina pakkausta varten.




                       Suurena osana juhlia on tietysti (varsinkin  naisilla) pukeutuminen ja kengät. :)



Kampaukset ovat myös tärkeässä roolissa.



Juhlapaikalta:


Ohjetta Unelmaiseen mansikka-appelsiinitorttuun:
Pohja:
170g domino-keksejä
50g voita
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa ja maitorahkaa
2 dl mansikkasosetta
1 1/2 dl sokeria
2 dl kuohu- tai vispikermaa
tilkka sitruunamehua
6 liivatelehteä
Päälle:
3 dl appelsiinimehua
3 liivatelehteä

Hienonna keksit ja sekoita niihin sulatettu voi, laita irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahtoon tuorejuusto, mansikkasose, sokeri ja sitruunamehu. Liuota liivatteet ohjeen mukaan. Puserra vesi pois ja kuumenna tilkka vettä, lisää ohuena nauhana muun täytteen joukkoon. Kaada vuokaan ja laita kylmään yön yli. Tee päälllinen seuraavana päivänä, kuumenna 1 dl appelsiinimehusta ja liuota liivatteet ohjeen mukaan mehuun, laita jähmettyneen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ja koristele.



                             Yleensä naisille käy myös näin jossakin vaiheessa iltaa. :D


Näin on juhlahumut tältä osin taas paketissa. Tässä vielä kuvia kahvivieraista jotka piipahtivat luonani samalla viikolla.



Minttu-krokantti moussekakku:
Pohja:
Paketillinen Muro-keksejä
50 g voita sulana
Mousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl flora vispiä
200g maitorahkaa
200g minttukrokanttisuklaata ( marabou)
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Jauha keksit ja sekoita sulaan voihin, laita irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota munat ja sokeri, sekä flora vispi. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää joukkoon maitorahka. Sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa suklaa. Sekoita suklaa moussen joukkoon. Liuota liivatteet ohjeen mukaan ja sekoita ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään yön yli. Koristele mielesi mukaan. :)














tiistai 14. elokuuta 2012

Mustikassa

Viime viikolla kaiken juhlatohinan keskellä käytiin porukalla mustikkamettässä. Pientä jännitystä mättäillä kyykkimiseen toi se, että samaisella alueella on kuluvana kesänä nähty kahteen kertaan susi... Onneksi meillä oli mukana pieni valkoinen vahtikoira, joka loi turvallisuudentunnetta Tosin siltä olisi sudet jäänyt huomaamatta kun kaikkein ahkerammin söi mustikoita varvuista. :D

                         Pyöräiltiin muutaman kilometrin matka vanhempieni lähellä olevaan metsään, ämpärit ja poimurit kolisivat vaan mukana. Nähtiin me matkalla kuitenkin peuran jälkiä pehmeällä hiekkatiellä. :)




Kaatuneet puut muistuttivat vielä Tapanimyrskystä.





"Maalaismaiseman sun kanssas jakaisin."

Kyllä kelpasi polkea näissä maisemissa metsästä takaisin päin.


Varsinkin kun sato oli tällainen tällä kertaa. :)

Melkein 8 litraa mustikoita ja kantarelleja iltapalalle.

Olen vallan unohtanut kiitää teitä lukijoita! Eli suuri kiitos teille jokaiselle että jaksatte käydä lukemassa näitä turhanpäiväisiä löpinöitä. :D Viime viikko meni hyvin pitkälti juhlien merkeissä, syödessä. Latailen kuvia ja ohjeita tänne jossakin vaiheessa. Tämän viikon urheilut ovat hyvällä mallilla; eilen tunnin juoksu/kävelylenkki ja päälle pitkän tauon jälkeen hooveria, tänään ohjelmassa maratonzumbaa kera kilon painojen, huh. Kyllä oli kotiin päästessä hyvin liikkunut euforinen olo. Suosittelen sitä oloa kaikille! :)






                                             




perjantai 10. elokuuta 2012

Kesää kuvina

Tässä olisi teillekkin katseltavaksi kesää kuvina. Juhannus meni kivasti sukulaisten voimin Sysmässä "mökkeillessä". Paikkana siis vanha koulu, jossa nukuimme kerrossängyissä luokkahuoneissa, järvimaisemaa oli silminkantamattomiin ja rannalla tietysti sauna puukiukaalla.









                             Juhannuksen teemaan sopii hyvin koivuinen metsä, kesäntuoksuineen...

Kukkia poimin kerran zumbatunnilta kotiin kävellessä.

Kesään mahtui myös veneilyä Paraisilla auringon porottaessa kirkkaasti taivaalla.





Talven varalle polttopuita. :)


Kesän kohokohta, mansikkakakkua.


Ukkosta ilmassa?




Kovaa vauhtia tuntuu syksy lähestyvän. Aamut ovat olleet jo kylmiä ja kosteita, lämpöä tällä viikolla yhtenä aamuna vain 7 astetta, hrrrr. No saa ihan luvalla kaivaa villasukat taas esiin ( tosin piilossa ne eivät ole ehtineet edes olemaan) :D
Huomisten äitin juhlien jälkeen saa palata takaisin kaikkeen keskeneräiseen, tämä viikko kun on mennyt juhlia järjestäessä, laulun harjoittelua, kakkujen pursotusta... Tällä viikolla olen myynyt facebookin välityksellä verhoja ja lamppuja, hyvä syy siis ostaa uusia tilalle. ;) Ainiin ja ensviikolle luvataan taas lämmintä, ei anneta syksylle lupaa vielä tulla, eihän. Vaikka kynttiläkausi onkin ihanaa aikaa niin ollaan hetki vielä kesässä.